Panel používateľa

Ako a čím správne zosvetliť olejové nátery?

Zosvetlenie olejov

 

Pozrite si ako a čím SPRÁVNE zosvetliť akýkoľvek tmavý olejový náter.

Čo sa dozviete v tomto videu:

  • Je možné zosvetliť olejový (alebo voskovoolejový) náter ak sa nám jeho farebný odtieň zdá príliš tmavý?
  • Čím nikdy nezosvetľujeme olejový náter.
  • Čím a v akom pomere zosvetliť príliš tmavý olejový náter.

 

Jedna vec je prezrieť si vzorku náteru v predajni, prípadne na PC alebo smartfóne, ale realita je niekedy úplne iná. Vaše drevo nemusí vždy prirodzenou farbou korešpondovať s drevom, na ktorom boli vytvorené vzorky a vyberanie otieňa cez obrazovku počítača ... No proste vaša predstava sa môže odlišovať od reality.

V prípade, že odtieň, ktorý ste si vybrali je príliš tmavý - čo zistíte až keď natriete vaše drevo - nič sa nedeje. Farebný, príliš tmavý odtieň je potrebné zosvetliť. Nie je to žiadna veda.

Ak chceme zachovať vynikajúce vlastnosti olejov (alebo voskových olejov) na drevo, NIKDY ich nezosvetľujeme tak, že ich nariedime riedidlom. Ani v prípade, že riedidlo je od tej istej značky. Možno by sme nejaké to zosvetlenie dosiahli aj pri zriedení riedidlom avšak pravdepodobne za cenu straty iných vlastností náteru.

Na riedenie použijeme rovnaký olejový náter v jeho bezfarebnej variante. V našom videu sme použili Osmo Terasový olej odtieň Dub bahenný, ktorý sme zosvetliili Osmo Terasovým olejom. Oleje sme zriedili v pomere 1:1. Pomer, ktorý si zvolíte je len na vás.

 

Zosvetlenie olejového náteru finish

 

 

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Táto stránka je chránená programom reCAPTCHA a spoločnosťou Google. Platia Pravidlá ochrany osobných údajov a Zmluvné podmienky.

Prihlásenie