Panel používateľa

Dvojfarebný / vintage náter - ako na to?

Dvojfarebný (vintage) náter - ako na to?

    Zaujímavý a obľúbený dvojfarebný efekt povrchu nábytku a s OSMO produktami si môžete tento atraktívny vzhľad vytvoriť aj sami. Prinášame jednoduchý návod ako tento efektný náter dosiahnuť v domácich podmienkach

Príprava podkladu

1. Povrch dreva, ktorý chceme takto natrieť je potrebné najprv upraviť kefovaním. Použijeme napríklad elektrickú vŕtačku s drôtenou alebo nylonovou kefou. Vo vzniknutých ryhách, neskôr zostane v poradí 2. nanášaný odtieň náteru po zotretí gumenou stierkou. Takto dosiahneme aj zaujímavý 3D efekt povrchu.

OSMO Dvojfarebný náter

2. Na natieranie budeme potrebovať 2 odtiene OSMO Dekoračného vosku intenzívneho, ktoré chceme kombinovať. Ďalej si pripravíme OSMO plochý štetecvaničku Basicvymeniteľnými vložkami a vhodné drevené miešadlo.

OSMO dvojfarebný náter

3. OSMO Dekoračný vosk intenzívny dôkladne premiešame a nalejeme potrebné množstvo do vaničky s vymeniteľnou vložkou.

OSMO dvojfarebný náter - 1. náter

4. Vosk natierame na drevený podklad v smere vlákien a dôkladne rozotierame. Prebytočný náter zo štetca po namočení otierame o mriežku vaničky. 1. natretú vrstvu necháme dobre vyschnúť cca 24 hod.

OSMO dvojfarebný náter - 2. náter

5. Po dôkladnom vyschnutí 1. náteru, rovnakým spôsobom natrieme 2. zvolený odtieň OSMO Dekoračného vosku intenzívneho.

OSMO dvojfarebný náter - použitie gumovej stierky

6. Okamžite, kým ešte náter nevyschol, začneme ho stierať OSMO Gumovou stierkou na dvojfarebné nátery. 2 náter Dekoračného vosku zotierame preč, pričom nám časť náteru zostane v prehĺbených miestach dreveného povrchu a takto získame požadovaný dvojfarebný vintage efekt.

OSMO dvojfarebný náter - výsledok

 

Videonávod

Odporúčame si pozrieť aj náš videonávod. V ňom je na na natieranie použitý okrem OSMO plochého štetca aj OSMO valček.

Veľa kreativity pri práci vám praje Renojava!

Použité produkty OSMO:

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Táto stránka je chránená programom reCAPTCHA a spoločnosťou Google. Platia Pravidlá ochrany osobných údajov a Zmluvné podmienky.

Prihlásenie