Panel používateľa

Obnovujeme vzhľad plechovej strechy

Obnovujeme vzhľad plechovej strechy

Hrdzavá strecha? Problém? S nami nie!
Verím, že vám poradíme a na konci budete kričať Hurááá od radosti, že máte opäť na roky pokoj a peknú strechu nad hlavou!

     Je to vôbec „téma"? Vzhľadom na cenovú dostupnosť v minulosti (veľa striech pokrytých plechom) a ceny ocele v prítomnosti je, myslím, obnova plechovej strechy stále dobrou a aktuálnou témou. Skôr než si poviete: „Veď natrieť strechu nie je žiadna veda!", venujte 5 minút nášmu článku a neoľutujete.

     Ukážeme si v pár krokoch, čo robiť, keď sa nám strecha „sype" na hlavu alebo sa nám jej moderný „rusty look" jednoducho nepáči. :D

     Prvým, najmúdrejším krokom je poprosiť o radu odborníkov. Ak ste si v duchu povedali: „Prosím!", tu sú naše rady.

odstranovanie hrdze

1. Príprava strechy pred samotným natieraním – príprava podkladu.

     Určite najdôležitejšia časť celého procesu. Aj najkvalitnejšia farba na svete môže pri zlej – slabej – žiadnej príprave skončiť ako vyhodené peniaze.

  • Ak strecha koroduje (hrdzavie) je nutné uvoľnenú hrdzu odstrániť a prebrúsiť povrch. Ručne, či excentrickou brúskou, brúsnym papierom alebo rúnom, podľa intenzity korózie. Ďalšou možnosťou, nie výnimočnou v dnešnej dobe, je možnosť objednať si mobilnú pieskovaciu službu, ktorá je síce drahšia, no rozhodne ušetrí vaše sily i čas a dokonale očistí povrch strechy. Pokiaľ sa na streche ešte nachádza pôvodný zvetraný náter, je potrebné odstrániť aspoň ten, ktorý sa odlupuje.
  • Ďalším dôležitým krokom je povrch dobre odmastiť. Ideálne nejakým prípravkom na vodnej báze, ktorý je šetrný k prírode, ako je napríklad Eternal odmasťovač, následne dôkladne opláchnuť vodou a nechať vyschnúť.

Vplyv podnebia na plechovú strechu

2. Povedz mi kde bývaš a ja ti poviem... alebo význam lokality!

     Dôležitým faktorom v celom procese prípravy je prostredie, v ktorom sa naša strecha (a dom pod ňou) nachádza. Iné poveternostné podmienky totiž panujú na juhu Slovenska, a iné pod Tatrami či na Orave. Tento fakt je určujúci pri výbere správneho typu farby, ideálnej hrúbky náteru či určeniu správneho počtu vrstiev. Naši kolegovia na to vždy pri konzultáciách prihliadajú.

 ikorol proces

3. Predsa tam niečo ostalo?

     Keď sme všetko nepotrebné a zlé zo strechy odstránili môžeme začať pridávať potrebné a dobré veci. :)
Ak si nie ste úplne istý či sa vám podarilo odstrániť všetky zbytky hrdze, prípadne na plechu ostala pôvodná farba (nie odlupujúca sa), odporúčame ako medzivrstvu použiť špeciálny antikorózny prípravok novej generácie Ikorol. Ten zaistí priľnavosť nového náteru a účinne ochráni kov pred koróziou.

Striekanie stechy

4. Koniec dobrý, všetko dobré.

     Čakajú nás už len posledné, no najviditeľnejšie kroky. Základovanie a finálny náter. Pokiaľ je naša strecha v dobrej kondícii (málo hrdze a aj tú sme odstránili) môžeme základ vynechať a rovno na pripravený povrch aplikovať niektorý zo špičkových náterov z našej ponuky vo farbe, ktorú sme si vybrali. Vždy postupujeme podľa údajov v technickom liste.
Profesionáli volia aplikáciu striekaním, ale rovnako dobre poslúži aj valček, aj keď dá viac práce.
     V prípade, že plechová krytina už má čo – to za sebou, je značne skorodovaná, odporúčame po dobrej príprave povrchu použiť základný epoxidový náter a až potom aplikovať finálny náter na kov, ideálne kvalitný priemyselný náter.
     Veľmi dobre tiež zvážte čas, kedy budete natierať! Nikdy – opakujem – nikdy nenatierame rozpálený plech, ale musíme tiež prihliadať na rannú či večernú rosu. Preto si renováciu strechy dobre naplánujte a sledujte predpoveď počasia. ☀️


     Verím, že ste dospeli až k tejto časti, kričíte hurááá, pokojne oddychujete po dobre vykonanej práci a tešíte sa, že ju aspoň ďalších 10 rokov nebudete musieť opakovať... teda ak ste si dali poradiť.

V RENOJAVE sme tu pre vás. Dohodnite si stretnutie s naším špecialistom (+421 907 991 880, ponuky@renojava.sk) alebo nás môžete navštíviť aj neohlásene. Berieme aj takých hostí! ;)

Pokojnú myseľ a trpezlivosť pri práci praje RENOJAVA!

 

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Táto stránka je chránená programom reCAPTCHA a spoločnosťou Google. Platia Pravidlá ochrany osobných údajov a Zmluvné podmienky.

Prihlásenie